Overslaan en naar de inhoud gaan

Natasha Solomons – De Goldbaum-dynastie

1911. De uit de steenrijke familie Goldbaum afkomstige Greta verruilt tegen haar zin het mondaine Wenen voor druilerig Engeland om te trouwen met haar achterneef Albert. De familie Goldbaum verstevigt op deze manier de familiebanden, want ze weten dat ze - omdat ze Joods zijn - altijd buitenstaanders blijven. De familieband is hun grootste kracht.

De tegendraadse Greta heeft niets met de zachtmoedige Albert: ze voelt zich eenzaam, maar vindt haar passie in tuinieren. Met toewijding creëert ze een paradijselijke tuin, en ook haar liefde voor Albert komt uiteindelijk tot bloei. Maar zelfs de invloedrijke familie Goldbaum kan de naderende Eerste Wereldoorlog niet tegenhouden. Voor het eerst in tweehonderd jaar komen de Goldbaums recht tegenover elkaar te staan. Greta moet kiezen: het gezin dat ze stichtte, of de familie die ze achterliet.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘De Goldbaum-dynastie’ weet Natasha Solomons haar lezers te boeien. De schrijfstijl van deze auteur is heel prettig, waardoor je direct in het Greta’s verhaal wordt getrokken en je het liefste aan een stuk door blijft lezen. Je hebt amper door dat je in een boek van ruim 500 pagina’s bezig bent. Het is een gewoon een erg interessant verhaal met een fijn hoofdpersonage. Je leeft ontzettend mee met Greta met alles wat ze meemaakt.

Solomons heeft veel verschillende thema’s verwerkt in haar boek, waaronder oorlog, gezinsleven, politiek en religie. Dat past uitstekend binnen het genre van historische roman. De auteur weet haar gekozen thema’s op een boeiende manier uit te werken, waardoor het verhaal goed behapbaar blijft en niet te verwarrend wordt.

Liefhebbers van historische romans zullen enorm genieten van ‘De Goldbaum-dynastie’. Mocht je nog niet zo bekend zijn met dit genre, dan is dit boek een uitstekende kennismaking. Geniet van een interessant en origineel verhaal dat van het begin tot het einde boeit.

Auteur: Natasha Solomons
Titel: De Goldbaum-dynastie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 512
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026351181