Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – De grot

Om inspiratie voor haar nieuwe boek op te doen, vertrekt Nova Verbeek een week naar Hawaï. Na een tripje naar een prachtige grot, besluit Nova niet op de boot terug naar haar hotel te stappen. Een nachtje alleen in een mysterieuze grot – hoeveel inspiratie levert dat niet op? Dan blijkt dat Nova niet alleen is…

Het schrijven van een kort verhaal blijft een vak apart. Auteurs die bijvoorbeeld het Boekenweekgeschenk schrijven, hebben daar bijvoorbeeld mee te maken. Of het verhaal spreekt je aan of niet. Je merkt sinds de populariteit van e-books en e-readers toeneemt, dat er steeds vaker (korte) digitale verhalen op de markt verschijnen. ‘De grot’ van Nathalie Pagie is er daar eentje van.

Hoewel ik van Pagies andere korte verhaal best genoten heb, vond ik ‘De grot’ jammer genoeg tegenvallen. Het boek is een spin-off van ’De trip’, een thriller die ik met plezier las. Daardoor heb je bepaalde verwachtingen als je aan dit korte verhaal begint.

Er is gewoonweg te weinig ruimte om dit verhaal body en diepgang te geven. Wellicht had een verdubbeling van het aantal pagina’s al wat meer kunnen doen. Dan had je iets meer over de verschillende personages kunnen leren. Nu verloopt een en ander te snel, waardoor het verhaal in een ogenblik is begonnen… en alweer is geëindigd.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: De grot
Genre: Thriller / Kort verhaal
Aantal pagina's: 24
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402314922