Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Helsinki

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.

Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook heen gaat, het verlies van Reval volgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar haar geboortestad en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden en de herfstkou in je botten kruipt, betekent dat maar één ding. Het is bijna oktober.

Nathalie Pagie weet vanaf het eerste hoofdstuk haar lezers mee te nemen in een spannende en boeiende thriller. Ze vertelt het verhaal vanuit verschillende personages en dat geeft ‘Helsinki’ een extra spanningslaag. Soms weet je als lezer meer dan de personen uit het boek zelf, waardoor je bepaalde acties beter begrijpt én tegelijkertijd benieuwd bent wanneer sommige zaken in het boek uit gaan komen. Altijd interessant als een auteur dit doet.

De moordzaken die in het boek opgelost moeten worden, zijn bijzonder en bizar te noemen. Wie zit hierachter? En waarom? Sommige passages uit het boek worden vanuit de moordenaar beschreven. Het duurt alleen even voordat je weet wie dit is. Vanaf dat moment komt het verhaal in een soort stroomversnelling. Als lezer kun je niet anders dan door blijven lezen om de volledige waarheid te ontdekken. Pagie laat met haar nieuwste thriller ‘Helsinki’ wederom zien dat ze een gevestigde thrillerauteur is.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Helsinki
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022589236