Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Paradijsvogels

Tara Linders en Diego Martinez zijn al enige tijd collega’s bij dagblad ‘De Dageraad’. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en prima samenwerken. Het dagblad heeft het financieel zwaar, maar de beide journalisten hebben nog steeds hun baan in tegenstelling tot enkele van hun inmiddels ex-collega’s. Als Tara voor een commerciële reportage over jonge succesvolle carrièrejagers naar Aruba vertrekt, vindt Diego dat maar niets. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Tara, maar ze grijpt de kans toch aan om haar vroegere vriendin ook op te kunnen zoeken.

Al snel ontmoet Tara een Vlaams meisje dat in nood verkeert. Ze kan het meisje niet uit haar hoofd zetten, en besluit op onderzoek uit te gaan. Diego probeert haar vanuit Nederland zo goed mogelijk te helpen. Ze ontdekken dat het prachtige eiland ook een aantal duistere kanten heeft. Samen trekken ze een grotere beerput open dan ze van tevoren ooit hadden kunnen bedenken. Dat laten de eilandbewoners natuurlijk niet zomaar gebeuren. Hoe loopt dit af voor Tara en haar primeurs voor het dagblad?

‘Paradijsvogels’ wordt vanuit meerdere personages verteld. Je ontdekt al gauw welke personages welke rol in het verhaal hebben, behalve bij de schuingedrukte passages. Nathalie Pagie laat dat lange tijd onduidelijk. Wie is deze persoon? Waar is deze persoon? Wat is er met hem/haar gebeurd? Dat maakt het verhaal wel extra spannend. Als lezer probeer je te ontdekken wat er allemaal precies aan de hand is.

Pagie heeft een vlotte schrijfstijl. Mede daardoor en door de relatief korte hoofdstukken leest het verhaal lekker vlot. De perspectiefwisselingen en de spanningselementen maken het verhaal af. De auteur werkt naar een spannende ontknoping toe, die gedeeltelijk lukt. Er komen nog wat verrassingselementen voorbij. Het verhaal rondom de schuingedrukte stukken had wat mij betreft wat uitgebreider uitgewerkt mogen worden, aangezien deze persoon vanaf de eerste bladzijden al voorbij komt. Het plaatje is uiteindelijk compleet, maar niet alles rondom dit personage wordt volledig uitgediept.

Dat neemt niet weg dat hoe dichter je bij de ontknoping komt, hoe sneller je gaat lezen. Je wilt dan weten hoe alles in elkaar steekt en hoe het afloopt. De personages Tara en Benno zijn interessant en leuk. Hopelijk komt er nog eens een boek over hen. Ik zou namelijk wel meer over hen te weten willen komen.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Paradijsvogels
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 317
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022573525