Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

Rosa runt een succesvolle winkel en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

In het vorige deel was het hoofdpersonage Rosa geen prettig persoon. Gelukkig heeft ze in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’ een goede ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ze weer een fijn personage is geworden. Door de drie boeken uit de Cockleberry Bay-serie te lezen, merk je extra goed hoe Rosa in positieve zin is veranderd. Dat heeft Nicola May op een interessante manier gedaan. Rosa heeft geen gemakkelijke jeugd gehad, maar ze heeft uiteindelijk haar plaatsje in de maatschappij gevonden.

Het verhaal in dit derde boek verloopt vrij voorspelbaar. Het past prima binnen de serie en ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’ vormt een goede afsluiting van deze trilogie. Je hebt nog een keer mee mogen genieten van het wel en wee in Cockleberry Bay. May heeft leuke en bijzondere personages gecreëerd, waardoor hondje Hot waarschijnlijk één van de favorieten is. Ga nog een keer mee naar Cockleberry Bay en geniet van een mooie afsluiting van dit verhaal.

Auteur: Nicola May
Titel: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay
Serie: Cockleberry Bay
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020537659