Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Het vakantiehuis

Als dierenarts Emma tijdens een operatie een fout maakt die een hond bijna het leven kost, weet ze: ik moet op vakantie. Weg van haar werk, weg van haar leven, en bovenal weg van haar ex. Gelukkig overwinteren haar ouders in het prachtige Benidorm, waar ze een vakantiehuis hebben. Dus: op naar Spanje!

Meteen bij aankomst merkt Emma dat er iets is wat haar ouders haar niet vertellen. Wat houden ze achter? Dan valt haar een verdacht uitziende man op, die geld ophaalt op het vakantieresort, en gaan al haar alarmbellen af. Ze gaat op onderzoek. Maar is dit wel iets wat Emma kan oplossen zonder zelf diep in de problemen te raken?

Allereerst: wat knap hoe Noortje Brink meerdere (korte) thrillers jaarlijks weet te schrijven en uit te brengen. Ongeacht wat je van haar e-books vindt, daar kun je alleen maar respect voor hebben. Dat wilde ik graag een keer gezegd hebben.

De thrillers van deze auteur kenmerken zich door het verhaal vanuit twee personages te vertellen, waarbij je het ene personage direct kent en waarbij je op zoek gaat wie het andere personage is. Dat geldt ook voor haar nieuwste boek ‘Het vakantiehuis’. Het grootste deel van het verhaal wordt verteld vanuit hoofdpersonage Emma, en af en toe zit er een schuingedrukt fragment bij. Brink probeert je verschillende richtingen in te sturen over wie dit gaat. Voor mij was het dit keer een verrassing wie het was. Leuk gedaan!

Het verhaal van ‘Het vakantiehuis’ leest vlot. Je bent benieuwd wat er zich allemaal afspeelt in Benidorm. Net als Emma heb je direct het gevoel dat er iets niet helemaal klopt. Leuk om als het ware samen met het hoofdpersonage op speurtocht te gaan. Wat de uitkomst hiervan is…? Daarvoor moet je deze thriller zelf even gaan lezen. Het levert je een aantal prima leesuurtjes op én het maakt je nieuwsgierig waar de volgende Noortje Brink-thriller over zou gaan.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Het vakantiehuis
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 148
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207344