Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Hotel Havana

De zwangere Lotte en haar nieuwbakken echtgenoot Frank gaan op huwelijksreis naar Cuba. Ze kennen elkaar pas zes maanden: het was liefde op het eerste gezicht en toen bleek dat Lotte in verwachting was, besloten ze meteen te trouwen. Door alle commotie hebben ze al een tijd geen goed gesprek kunnen voeren en Lotte hoopt dat ze op Cuba eindelijk tijd voor elkaar hebben.

Tijdens de vlucht reageert Frank echter ontwijkend op haar vragen en na aankomst lijkt hij liever samen te zijn met hun reisgenoten Bianca en Gert-Jan dan met haar. Als ze in de dagen die volgen ook veel tijd met zijn vieren doorbrengen, krijgt Lotte het gevoel dat Frank steeds verder van haar afdrijft. Heeft ze zich in hem vergist, of speelt er iets anders?

Het verhaal van ‘Hotel Havana’ lees je voornamelijk vanuit hoofdpersonage Lotte. Je leert haar steeds beter kennen en leest over haar gevoelens en gedachten. Tussendoor staan er schuingedrukte fragmenten, waarvan je in eerste instantie niet weet wie het precies is maar waar je wel een vermoeden van krijgt als je verder in het verhaal bent. Als je al vaker thrillers van Noortje Brink hebt gelezen, weet je dat je met deze scènes soms op het verkeerde been wordt gezet. Maar of dat nu ook het geval is…

‘Hotel Havana’ begint als een rustig verhaal, waarin twee mensen op huwelijksreis gaan. Al gauw ontdek je dat er meer aan de hand is. Je kunt er alleen niet precies de vinger opleggen wat dat nu is, net zoals Lotte. Brink weet de wanhoop en de onzekerheid van het hoofdpersonage goed neer te zetten… in combinatie met de hormonen die bij een zwangerschap erbij horen. Knap gedaan!

Hoe verder je in het boek bent, hoe meer je begint te ontdekken wat er nu allemaal aan de hand is. Niet alles daarvan is even verrassend, maar je blijft geboeid genoeg om door te lezen. Je wil uiteindelijk gewoon weten hoe het nu allemaal precies in elkaar steekt. Dan blijkt dat niet alles is wat het in eerste instantie leek te zijn. Zoals we van deze auteur inmiddels gewend zijn, is ook haar nieuwste thriller een prima boek om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Hotel Havana
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 127
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206576