Overslaan en naar de inhoud gaan

Nora Roberts – Op de vlucht

Caitlyn Sullivan, een dochter van Hollywoodberoemdheden, is op haar tiende al een ster, en nog steeds gek op verstoppertje spelen met haar nichtjes in het grote familiehuis in Big Sur. Het is tijdens een van die spelletjes dat Cate verdwijnt. Ze blijkt te zijn ontvoerd, maar ze is een slimme overlever, en ze slaagt erin te ontsnappen. Tiener Callan Cooper is geschokt als hij het bont en blauwe, doodsbange meisje vindt, in elkaar gedoken in een uithoek van de ranch waarop hij woont. Als hij en zijn familie haar verhaal horen, bieden ze haar bescherming en onderdak en regelen ze de hereniging met haar dierbaren.

Maar Cates beproevingen zijn nog niet voorbij: ze ontdekt het verraad van iemand die ze vertrouwde. Ze vertrekt naar Ierland, waar ze weliswaar veilig is, maar waar ze toch door rusteloosheid wordt geplaagd. Uiteindelijk keert ze terug naar Los Angeles, in de hoop af te kunnen rekenen met het trauma dat haar leven heeft bepaald. Wat ze nog niet weet is dat er lang geleden twee zaadjes zijn geplant: een van liefde en een van wraak.

Nora Roberts heeft een indrukwekkend aantal boeken geschreven, zowel onder haar eigen naam als onder haar pseudoniem J.D. Robb. Met ‘Op de vlucht’ heeft ze wederom een spannende en boeiende roman geschreven. Laat je niet afschrikken door het aantal pagina’s. Als je eenmaal aan dit verhaal begonnen bent, wil je blijven lezen en heb je niet door dat je in een boek van ruim 500 pagina’s bezig bent.

Het verhaal wordt in een aantal delen verteld. Elk deel staat voor een bepaalde wending in Caitlyns leven. Roberts heeft met Caitlyn een lief, aardig en sterk personage gecreëerd. Je leeft met haar mee en je gunt haar het allerbeste, zeker na haar ontvoering. De auteur vertelt het verhaal voornamelijk vanuit dit hoofdpersonage, maar ze laat ook af en toe een ander personage aan bod. Daardoor krijg je een steeds beter beeld wat er zich allemaal afspeelt in en om de gevangenis.

Enkele verhaallijnen uit ‘Op de vlucht’ zie je al van verre aankomen, maar dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Je leest gewoon een fijne, boeiende en af en toe spannende roman die zo beeldend is geschreven dat je de omgeving, de personages en de gebeurtenissen zo voor je ziet. Het einde vormt een prima afsluiting van het boek. Het maakt als het ware de cirkel rond. Absolute aanrader voor de liefhebbers van Nora Roberts-boeken. En mocht je nog nooit iets van haar gelezen hebben, dan raad ik het je van harte aan.

Auteur: Nora Roberts
Titel: Op de vlucht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 512
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022588130