Overslaan en naar de inhoud gaan

Nora Roberts en J.D. Robb – Weet je nog?

Antiekhandelaar Laine Tavish is een gewone vrouw met een gewoon leven. Tenminste, dat is wat de mensen in het kleine stadje Angel's Gap in Maryland denken. Ze hebben geen idee dat zij ooit Elaine O'Hara was, de dochter van een notoire crimineel en oplichter. Haar verleden komt ruw terug als een van haar vaders oude maten haar winkel binnenkomt met een cryptische waarschuwing en enkele minuten later voor de deur wordt doodgereden.

Al snel blijkt dat Laine het volgende doelwit is. Samen met de zeer aantrekkelijke detective Max Gannon probeert ze erachter te komen waarom de dader achter haar aan zit. Het antwoord ligt in een verborgen fortuin dat niet alleen Laines toekomst zal veranderen, maar ook die van volgende generaties zoals van de New Yorkse rechercheur Eve Dallas. Eve is het wel gewend om aan de randen van de wet te opereren. Ze probeert de schat te vinden die Laine en Max zochten - om voor eens en altijd korte metten te maken met het verderf dat hem omgaf…

‘Weet je nog?’ bestaat uit twee delen, waarbij het eerste deel is geschreven door Nora Roberts en het tweede door J.D. Robb (het pseudoniem van Roberts wat betreft de Eve Dallas-serie). Hartstikke leuk dat de auteur één boek heeft geschreven onder zowel haar eigen naam als haar pseudoniem. De boeken over Eve Dallas lees ik met veel plezier. Andere boeken van deze auteur heb ik (nog) niet gelezen.

Het verhaal leest prettig. Je leert de personages goed kennen, inclusief hun achtergronden. Door de fijne schrijfstijl lees je lekker vlot door en kun je je een goed beeld vormen van de personages en hun omgeving. ‘Weet je nog?’ zit vol spanning, sensatie en avontuur. Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens het lezen van dit boek. Dat geldt zowel voor het eerste als het tweede deel.

Vanaf hoofdstuk 17 komt Eve Dallas in de hoofdrol, samen met de bekende personages uit de eerdere boek rondom haar. Als je deze eerdere boeken hebt gelezen, is het haast een feest der herkenning. Je snapt hoe Dallas werkt en ziet wederom hoe gedreven ze is. Heerlijk om te lezen.

Bij de ontknoping van het verhaal hebben Roberts en Robb nog wat verrassingen in petto voor hun lezers. Dat maakt van ‘Weet je nog?’ een spannende thriller om te lezen, waarbij een vleugje romantiek niet ontbreekt.

Auteurs: Nora Roberts en J.D. Robb
Titel: Weet je nog?
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 496
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022580844