Overslaan en naar de inhoud gaan

Norman Jansen – De stilte van het water

Gebaseerd op waargebeurde feiten en deels autobiografisch, wordt het leven beschreven van een jonge moeder in haar zoektocht naar een veilig en beter bestaan voor zichzelf en haar gezin. De behoefte aan een normaal leven zonder gevaar, angst en armoede drijven haar regelmatig tot wanhoop.

Onbedoeld komt de moeder al snel terecht in de keiharde wereld van mensensmokkelaars, wordt ze uitgebuit, misbruikt en regeert de angst. Onderweg naar een beter leven moet ze, slechts in een fractie van een seconde, een haast onmogelijke keuze maken. Een keuze met desastreuze gevolgen voor zichzelf, maar zeker ook voor haar gezin.

Het is even wennen aan de schrijfstijl en het onderwerp van ‘De stilte van het water’. In het begin ben je als lezer zoekende waar het verhaal over gaat en waar het naartoe zal gaan. Als je eenmaal lekker in het verhaal zit, kom je in een aangrijpend verhaal terecht.

Norman Jansen geeft een ontluisterende blik in de schokkende wereld van de mensenhandel. Op beeldende wijze beschrijft hij het verhaal van hoofdpersonage Ladymia. Hierdoor zie je zowel de omgeving als de verschillende personages steeds beter voor je. De auteur laat duidelijk zien hoe ver een moeder kan gaan voor haar gezin. Indrukwekkend om te lezen.

Het is knap dat Jansen met zo’n aangrijpend onderwerp op indrukwekkende wijze weet te debuteren. Het is niet niks om een goed leesbaar boek over mensenhandel te schrijven. Dat heeft de auteur voor elkaar gekregen met ‘De stilte van het water’. Hopelijk krijgen we in de toekomst nog meer van deze auteur te lezen.

Auteur: Norman Jansen
Titel: De stilte van het water
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 200
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
ISBN: 9789492221933