Overslaan en naar de inhoud gaan

Olivia Lewis – King: Spelen met vuur

De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat.

Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt. Hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij. Kan Luci weerstand bieden aan de broer van haar man?

Na het verschijnen van de Vijftig Tinten-reeks (waar ik niet zoveel aan vond) kwamen er weer erotische romans op de markt. De Muren van Glas-serie van Marique Maas vond ik een stuk boeiender om te lezen. Deze reeks krijgt concurrentie van de King-trilogie, verwacht ik. Het eerste deel ‘Spelen met vuur’ is een heerlijk boek om te lezen.

Olivia Lewis heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker doorleest. Al vanaf de eerste hoofdstukken voel je haast de spanning die er tussen Luci en Joshua is. Tegelijkertijd heb je een hoop vragen over de beide personages. Wat heeft er zich in het verleden afgespeeld? Hoe hebben Luci en Benjamin elkaar ontmoet? Waarvoor heeft Joshua in de gevangenis gezeten? Deze en andere vragen worden gedeeltelijk beantwoord in het boek, maar de auteur houdt ruimte open om de personages in de andere delen verder uit te diepen. De verschillende seksscènes die in het boek voorbij komen, passen prima in het verhaal. Ze zijn op een sensuele en erotische manier beschreven.

Op twee hoofdstukken na lees je het boek vanuit Luci, waardoor je haar steeds beter leert kennen. In het eerste en het laatste hoofdstuk komt Joshua aan het woord. Ik hoop dat we in de andere delen nog meer vanuit Joshua mogen lezen, en dat Benjamin wellicht ook nog aan bod komt. Hij lijkt me ook niet helemaal zonder geheimen. Het einde van ‘Spelen met vuur’ laat in ieder geval genoeg ruimte over voor een vervolg.

Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust. ‘King: Spelen met vuur’ is het eerste deel van een trilogie.

Auteur: Olivia Lewis
Titel: King: Spelen met vuur
Genre: (Erotische) roman
Aantal pagina's: 334
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603275