Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Kim

Foto van Kim

Toen ik op de basisschool zat, vulde ik regelmatig een vriendenboekje van een vriendje of vriendinnetje in. Een van de vragen die daar altijd in voorkwam, was: ‘Wat wil je later worden?’ Waar de meeste vriendinnetjes kapster of moeder invulde, wist ik dat ik later boeken wilde schrijven. Om dat extra te verduidelijken schreef ik niet dat ik schrijfster wilde worden, maar dat ik “boekenbeschrijfster” wilde worden. Toen ik wat ouder was, vertelde mijn moeder dat een “boekenbeschrijfster” eigenlijk iemand is die over boeken schrijft. Vanaf dat moment vulde ik boekenschrijfster of alleen maar schrijfster in.

Vele jaren later heb ik met veel plezier recensiewerk voor Leesfanaten.nl gedaan. Ruim 3,5 jaar las ik allerlei boeken voor deze website, waardoor ik een groot aantal nieuwe auteurs én nieuwe genres heb ontdekt. Helaas is deze website inmiddels gestopt, maar had ik wel de smaak te pakken van het recenseren. Daar ben ik mee doorgegaan op mijn weblog totdat ik wat méér wilde. En daarom ben ik nu deze website begonnen… met de toepasselijke naam: boekenbeschrijfster.nl.

Op mijn website wil ik mijn grootste passie met jullie delen, namelijk lezen. Ik ben dol op lezen en lees vrijwel alles wat los en vast zit. Ik zal voornamelijk recensies schrijven: variërend van opgestuurde boeken en bibliotheekboeken tot boeken uit mijn eigen boekenkast. Ongeacht of ik een boek gekocht of gekregen ik heb, zal ik altijd mijn eerlijke mening erover geven. Maandelijks geef ik een update van alle gelezen boeken, aangezien ik het leuk vind om bij te houden hoeveel boeken ik in één jaar lees. Hiermee wil ik mijn enthousiasme voor lezen en boeken aan jullie overdragen… en wie weet halen jullie er nog een mooie boekentip uit.

Over mijn recensies
Het schrijven van recensies is puur subjectief. Wat de één een geweldig boek vindt, kan een ander helemaal niets vinden. Op mijn website vinden jullie mijn mening over mijn gelezen boeken.

Tijdens mijn periode als recensent voor Leesfanaten.nl heb ik aan boeken sterren toegekend, in hele aantallen. Hierdoor zie je in een oogopslag hoe ik over een boek denk, maar het dekt niet altijd helemaal de lading. De recensie zelf laat veel duidelijker zien wat ik van een boek vind en waarom. Daar hecht ik meer waarde aan. Daarom heb ik besloten om - in navolging van mede-boekbloggers - geen sterren meer toe te kennen aan mijn recensies.

Heb je vragen over een bepaalde recensie? Of heb je een boek dat ik voor mijn website mag recenseren? Neem dan contact met me op via kim [at] boekenbeschrijfster [punt] nl.