Overslaan en naar de inhoud gaan

Pamela Sharon – De geur van groen

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is. Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen.

Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Pamela Sharon heeft een boeiend hoofdpersonage gekozen. Het verhaal wordt namelijk verteld vanuit het blinde meisje Raaf. Zij beleeft de wereld natuurlijk op een hele andere manier dan mensen die wel kunnen zien. Dat wordt door de auteur in ‘De geur van groen’ op een indrukwekkende wijze verteld. Elk hoofdstuk heeft een eigen kleur en die kleuren verwijzen naar bepaalde emoties of gebeurtenissen. Heel interessant gedaan.

Mede dankzij Sharons fijne schrijfstijl én het bijzondere personage Raaf lees je het boek het liefste in één ruk uit. Als je er eenmaal in begonnen bent, word je helemaal meegenomen in Raafs wereld. Zeker na de heftige gebeurtenis wil je weten hoe het allemaal verder zal gaan. ‘De geur van groen’ is gewoon een mooi en bijzonder verhaal. Ga het maar eens lezen!

Auteur: Pamela Sharon
Titel: De geur van groen
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 208
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048847136