Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul van Loon – Raveleijn: De Bende van de Witte Veer

Er gaan geruchten over vreemde, wolfachtige wezens in de magische stad Raveleijn. Een boevenbende! De leden dragen wolvenmaskers. Overal waar deze bende geweest is, wordt een witte veer gevonden. Het volk spreekt over De Bende van de Witte Veer. Die naam alleen al roept angst op bij de mensen.

Ook in de ‘echte’ wereld gebeuren vreemde dingen. Joost heeft koortsdromen. Schaduwen glijden door zijn kamer. En op het schilderij van de Poort naar Raveleijn gloeien ogen geel op… Wat is er allemaal aan de hand? Het ziet ernaar uit dat Joost met zijn broers en zussen weer in actie moet komen. Maar kunnen ze opnieuw Raveleijn binnen?

Na het spannend eerste boek ‘Raveleijn’, waarvan een bijzondere parkshow in De Efteling te zien is, is Paul van Loon terug met een tweede deel over deze magische stad. ‘Raveleijn: De Bende van de Witte Veer’ gaat een paar jaar verder waar het eerste deel is gestopt. Mocht je dit eerste boek nog niet gelezen hebben, dan is het verstandig om dat eerst te doen.

Het verhaal begint meteen al spannend, waardoor je aandacht getrokken is. Zowel in onze wereld als in de magische wereld gebeuren vreemde zaken. Als lezer maakt je dat nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Wat is er aan de hand? Wie is deze bende precies? En welke gevolgen heeft dat voor Thomas, Maurits, Lisa, Emma en Joost? Allemaal vragen waar je uiteindelijk een antwoord op krijgt.

In het begin lees je afwisseling over wat er in onze wereld gebeurt en in Raveleijn. Dat verhoogt de spanning. Net als er in de ene wereld iets spannends gebeurt, ga je alweer terug naar de andere. Maar ook als alles samenkomt, staat er nog veel te gebeuren. Van Loon weet hoe hij een spannend en boeiend verhaal moet schrijven. Als lezer zit je er middenin en waan je jezelf ook eventjes in Raveleijn. De prachtige tekeningen dragen daaraan bij.

Eenmaal bij de ontknoping aangekomen, volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. Hoe zal het aflopen? Hopelijk was ‘Raveleijn: De Bende met de Witte Veer’ niet het allerlaatste boek over deze magische stad. Het einde laat ruimte over voor een eventueel derde deel…

Auteur: Paul van Loon
Titel: Raveleijn: De Bende van de Witte Veer
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Leopold | Efteling
ISBN: 9789025867638