Overslaan en naar de inhoud gaan

Pauline Oud – Opgroeiboek: van 1-4 jaar

Wie kent de invulboeken van Pauline Oud nu niet? Je hebt ze in allerlei soorten maten: van een zwangerschapsdagboek tot een kraambezoekboek en van een eerstejaarsboek tot een boek vol leuke uitspraken. Ideale boeken om van alles over je kindje(s) bij te houden.

In de serie boeken van Pauline Oud tot nu toe heeft uitgebracht, is een nieuwe lijn verschenen. Deze heet de O’Baby by Pauline. Deze invulserie speelt in op de huidige trend naar meer eenvoud. Zo is de vormgeving stoer en robuust mét Paulines herkenbare illustratiestijl. Het kleurgebruik is overwegend zwart/wit, met kleuraccenten in zachte pasteltinten. De luxe afwerking van de boeken is in leer: een in leer afgewerkte rug en een stoer leren label. De vragen en tekst zijn herzien en voor deze serie genderneutraal gemaakt. Pauline kreeg in de loop der jaren zoveel aanvragen van mama/mama gezinnen, papa/papa gezinnen, samengestelde gezinnen en adoptieouders, dat het tijd was voor een genderneutrale invulserie. Daar heeft ze met haar nieuwe reeks goed op ingespeeld.

Het ‘Opgroeiboek: van 1-4 jaar’ is van buiten al een feestje om te bekijken. De kaft ziet er prachtig uit en de bladzijden zijn zelfs aan de buiten geïllustreerd. Je krijgt meteen zin om in het boek te gaan bladeren én het te gaan invullen. Als eerste kun je de algemene gegevens van jullie kindje en jullie gezin invullen. Daarna is er per jaar veel ruimte om informatie, foto’s en gegevens in te vullen. Ook geeft Oud nuttige informatie dat bij een bepaald jaar hoort. Dat maakt het niet alleen een leuk maar ook een leerzaam opgroeiboek. Ook hartstikke leuk voor je kindje om later allemaal terug te lezen.

Momenteel ben ik nog bezig om het eerstejaarsboek van mijn kindje maandelijks in te vullen. Nog eventjes wachten en dan kan ik aan dit opgroeiboek van Pauline Oud gaan beginnen. In het boekje zit een soort boekenlegger, zodat je precies weet waar je bent gebleven met invullen. Heel handig! Ik hoop dat ons kindje later met veel plezier door dit boekje heen bladert om te lezen en te bekijken wat er allemaal is gebeurd.

Auteur: Pauline Oud
Titel: Opgroeiboek: van 1-4 jaar
Serie: O’Baby by Pauline
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Imagebooks Factory BV
ISBN: 9789463334990