Overslaan en naar de inhoud gaan

Petra Kruijt – Hartenjacht

Sofie komt op vakantie in Spanje tot de pijnlijke conclusie dat haar relatie met Jorrit op zijn einde loopt. Dat heeft grote gevolgen: eenmaal thuis moet ze haar vrienden en familie vertellen over de breuk én op jacht gaan naar een woning.

Dan stuit ze op een vacature bij een lokale makelaardij: ze zoeken een fotograaf om woningen op de gevoelige plaat vast te leggen. Hoewel portretfotografie haar specialisatie is, besluit ze de gok te wagen en te solliciteren. Een extra klus kan ze altijd gebruiken, en kijken naar huizenfoto’s op Funda is al jaren haar guilty pleasure. En wie weet kan de makelaardij haar ook aan een eigen huisje helpen.

‘Huizenfotograaf Sofie’ is de nieuwe feelgoodserie van Petra Kruijt. De serie van vier afleveringen draait om Sofie, waarvan ‘Hartenjacht’ het eerste deel is.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weet Kruijt haar lezers mee te nemen in het verhaal van Sofie door het verhaal scherp te laten starten. Sofies relatie staat op knappen en dat laat haar minder koud dan je op het eerste ogenblik zou verwachten. Dat wekt de nieuwsgierigheid van de lezer, waardoor je lekker door blijft lezen.

Je leert Sofie al best goed kennen in ‘Hartenjacht’ en maakt voorzichtigjes kennis met enkele belangrijke personen uit haar leven. Daar zullen we in de volgende delen vast nog meer over lezen. Voor je het weet heb je dit eerste deel al uit en ben je heel benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan. Heerlijk!

Auteur: Petra Kruijt
Titel: Hartenjacht
Serie: Huizenfotograaf Sofie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 89
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206156