Overslaan en naar de inhoud gaan

Pim Lammers – Het lammetje dat een varken is

In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder.

Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. 'Ik ben een varkentje,' zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?

Wanneer je deze titel ‘Het lammetje dat een varken is’ leest, dan word je meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Als volwassene heb je natuurlijk meteen door dat dit gaat over jezelf kunnen en willen zijn. Heel goed en belangrijk dat hier voor jonge kinderen ook voorleesboeken voor zijn.

Pim Lammers vertelt op een mooie manier over een lammetje dat een varken is, zoals de titel al laat weten. Het is op het niveau van kleuters geschreven, waardoor het verhaal voor hen heel begrijpelijk wordt. De prachtige illustraties van Milja Paagman dragen bij aan dit bijzondere verhaal. Daardoor wordt het verhaal nog duidelijker voor de jonge doelgroep.

De tekst op de pagina’s is niet te lang, zodat de aandacht van kleuters goed vastgehouden wordt. Ze leren twee belangrijke boodschappen: je bent wie je bent! En: accepteer een ander zoals hij of zij is! Daar kunnen wij volwassenen nog best wat van leren. Lammers heeft met ‘Het lammetje dat een varken is’ een mooi, bijzonder en belangrijk prentenboek geschreven. Aanrader voor jong én oud!

Auteur: Pim Lammers
Titel: Het lammetje dat een varken is
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462911994