Overslaan en naar de inhoud gaan

Pret met Dribbels grote doeboek

Hiep hiep hoera, hondje Dribbel bestaat 40 jaar. Eric Hill (1927-2014) bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje over Dribbel heette ‘Waar is Dribbel?’ Het verscheen in 1980 en werd een bestseller.

Later maakte Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Nieuwe boeken
Vanwege het 40-jarige jubileum heeft uitgeverij Van Holkema & Warendorf twee nieuwe titels uitgebracht. ’De speurtocht van Dribbel’ is een leuk flapjesboek, dat uitermate geschikt is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ons zoontje heeft dit boek inmiddels al meerdere keren samen met ons gelezen. De bladzijde met de trein is favoriet bij hem. Dat heeft er hoogstwaarschijnlijk mee te maken omdat alles dat met treinen te maken heeft nu “helemaal hot” is. Een bezoekje aan de Efteling is niet meer compleet als we geen rondje in de stoomtrein hebben gemaakt.

Urenlang plezier
Naast dit boek is er ook een doeboek uitgebracht. ‘Dribbels grote doeboek’ is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en staat garant voor urenlang plezier. In dit doeboek staan onder meer puzzels, tekeningen en opdrachten. Ook zitten er meer dan 60 stickers in, die je op bepaalde pagina’s kunt plakken. Sommige spelletjes zijn nog wat lastig voor de kleinste kleuters, zoals het natekenen van plaatjes en het zoeken van verschillen tussen twee afbeeldingen. Lekker kleuren en het oefenen van woordjes kan natuurlijk al wel. ‘Dribbels grote doeboek’ kan daardoor een aantal jaren meegaan met je kindje. Het is een mooie aanvulling in de Dribbel-collectie. Ons zoontje zal hier nog veel plezier aan beleven.

Productspecificaties
Auteur: Eric Hill
Titel: Dribbels grote doeboek
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000374540