Overslaan en naar de inhoud gaan

Recensente bij Chicklit.nl

In mijn zoektocht naar een nieuwe baan kwam ik op een gegeven moment een vacature bij Chicklit.nl tegen. Ze zochten een redacteur, een functie die ik graag zou willen bekleden. Ondanks dat het bedrijf in Amsterdam zit en ik in Noord-Brabant woon, besloot ik er toch op te reageren. Helaas waren er andere kandidaten die net wat beter aan het profiel voldeden. Jammer maar helaas…

Proefrecensies
Ik kreeg wel de vraag of ik interesse had om op vrijwillige basis als recensente voor ze aan de slag te gaan: Zo’n sterke lezer als jij zouden wij wel heel graag aan ons recensenten-team willen toevoegen! Misschien zou je voor ons willen gaan recenseren? Je kan de recensie ook delen op je eigen blog door middel van het publiceren van een aantal regels en dan linken naar je recensie bij ons. Het leek me hartstikke leuk om ook voor deze website te recenseren. Ik mailde ze terug dat ik graag aan hun recensenten-team toegevoegd zou willen worden en dat mijn interesse uitging naar Spanning & Crime; Kinderboeken 0 tot 12; Roman en Historische spanning.

Voordat ik definitief toegevoegd zou worden, kreeg ik twee zogenoemde proefboeken thuisgestuurd. Als mijn beide proefrecensies bij de website pasten, dan zou ik voor ze mogen recenseren. Ik las ’Op zoek naar de Vindeleer 2: De brand’ en ‘Het huis der spionnen’. Ze waren erg tevreden over mijn recensies, dus ik ben aangenomen als recensente bij Chicklit.nl. De volgende twee boeken heb ik inmiddels ook al ontvangen: ‘De advocaat van Holland’ en ‘Blonde Dolly’.