Overslaan en naar de inhoud gaan

Redactie Historisch Nieuwsblad – Het Grote Geschiedenis Doeboek: Op avontuur

Waarom namen de Vikingen altijd een raaf mee als ze op reis gingen? Wie zette er als eerste voet op de maan? Welke historische figuur was gek op schildpaddensoep? En wat betekent de tekst van ons volkslied eigenlijk?

Op deze en vele andere vragen krijg je antwoord in ‘Het Grote Geschiedenis Doeboek: Op avontuur’. Op een leuke en interactieve wijze heeft de redactie van het Historisch Nieuwsblad dit doeboek samengesteld. Het boek bestaat uit tien hoofdstukken die elk een eigen onderwerp behandelen, zoals de Egyptenaren en de Franse Revolutie. Elk hoofdstuk geeft nuttige informatie die voorzien zijn van bijpassende afbeeldingen. Daardoor komt de geschiedenis wat meer tot leven voor de jonge doelgroep.

Naast het lezen over de geschiedenis bevat elk hoofdstukken verschillende doe-opdrachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inkleuren van een tekening, het zoeken naar verschillen tussen twee plaatjes, het maken van een eigen vikingpatroon en het oplossen van puzzels. Aan het einde van het boek vind je de oplossingen, behalve van de woordzoekers. Die maken namelijk onderdeel uit van een prijsvraag.

‘Het Grote Geschiedenis Doeboek: Op avontuur’ is een ideaal boek om mee te nemen op vakantie of om lekker thuis in bezig te zijn. Het zorgt voor vele uren vermaak voor kinderen. Het is met name geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Auteur: Redactie Historisch Nieuwsblad
Titel: Het Grote Geschiedenis Doeboek: Op avontuur
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: Historisch Nieuwsblad
ISBN: 9789085716396