Overslaan en naar de inhoud gaan

René Appel – De kortste nacht

Rob Koolwijk is gelukkig getrouwd met Hortensia (vaak afgekort tot Tensy). Samen hebben ze drie kinderen. Rob werkt als manager in het partycentrum ‘The Bubble’, dat eigendom is van zijn schoonouders. Het bedrijf heeft last van de economische crisis en Rob doet er alles aan om de zaak draaiende te houden.

Rob draagt een groot geheim met zich mee. Bijna niemand is daarvan op de hoogte en dat wil Rob graag zo houden. Als zijn jeugdvriend Edwin onverwachts contact met hem opneemt, dreigt er gevaar voor Rob. Hij krijgt steeds meer problemen door Edwin, maar moet hem tegelijkertijd te vriend houden. Houdt hij dit vol?

In ‘De kortste nacht’ komen verschillende personages aan het woord, waardoor je het verhaal vanuit meerdere perspectieven beleeft. Boven elk hoofdstuk staat over wie het gaat. Het zorgt ervoor dat je een zo volledig mogelijk beeld krijgt, maar het geeft het verhaal verder geen extra spanning of iets dergelijks. De échte spanning, die kenmerkend is voor de boeken van René Appel, ontbreekt helaas in dit boek. Er heerst soms wel een soort psychologische spanning, maar verder gaat het niet. Dat is zonde, omdat de andere boeken die ik van deze auteur gelezen heb wel vol spanning zaten. Wat mij betreft, is dit jammer genoeg het minste boek dat Appel tot nu toe geschreven heeft.

De personages in ‘De kortste nacht’ willen maar niet tot leven komen. Normaal gesproken kan ik de personen uit een verhaal voor me zien en bewegen; bij dit verhaal lukte me dat niet. Dat zorgde ervoor dat ik maar weinig geboeid werd. Ik heb het verhaal uitgelezen, omdat ik toch benieuwd was naar de ontknoping maar ik had geen voldaan gevoel na afloop. Appel heeft wel zoals altijd wel een fijne schrijfstijl, maar je mist echt de spanning.

Auteur: René Appel
Titel: De kortste nacht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 264
Uitgeverij: Ambo Anthos
ISBN: 9789026329234