Overslaan en naar de inhoud gaan

Rick Riordan – Kamp Halfbloed: Vertrouwelijk

Apollo heeft een introductievideo gemaakt voor nieuwkomers in Kamp Halfbloed. Zelfingenomen als hij is heeft hij die zelf geschreven, geregisseerd, geacteerd en gezongen. Percy en de andere bekende halfgoden vinden dit zo'n verschrikking dat ze zelf antwoord gaan geven op vragen als "Wat is dit eigenlijk voor plek?' en "Mag ik het Kamp Halfbloed-T-shirt houden?' Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en waar wat te vinden is.

Maar het boek is meer dan een verkenning van de gebouwen en terreinen. Het staat vol met “inside information” en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk staan er ook wat goddelijke wijze woorden van de god Apollo in, omdat… nou ja, omdat de auteurs liever niet neergehaald willen worden.

Meteen vanaf de eerste bladzijde is ‘Kamp Halfbloed: Vertrouwelijk’ een feestje om te lezen. Als je al eens eerder boeken van Rick Riordan hebt gelezen, weet je dat hij een leuke en grappige schrijfstijl heeft. In zijn boeken spreken de personages wel eens rechtstreeks tot de lezer; in dit laatste boek is dat bijna alleen maar het geval. De bekende personages, zoals Chiron en Percy, nemen je namelijk mee in de wereld van het kamp en laten je alles zien wat er speelt.

Het verhaal leest lekker vlot, bevat passende afbeeldingen en is op een leuke manier opgemaakt. Dat maakt het een boek dat je zowel goed wil lezen als op je gemak eens wil bekijken. Daarnaast geeft het je veel waardevolle informatie die handig kunnen zijn bij het lezen van andere boeken van de auteur, zoals de Apolloboeken of de Percy Jackson-reeks. Voor de liefhebbers van de boeken van Riordan is ‘Kamp Halfbloed: Vertrouwelijk’ daarom eigenlijk een must om te lezen. Je zult er veel plezier aan beleven.

Auteur: Rick Riordan
Titel: Kamp Halfbloed: Vertrouwelijk
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 160
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000358298