Overslaan en naar de inhoud gaan

Rik Launspach – Laat me liefde zien

Reuben wil acteur worden, maar heeft geen talent. Niemand gelooft in hem. Ook Lotte niet, het meisje op wie hij verliefd is. Zij is de beste studente van de toneelschool, wordt al snel gevraagd voor een buitenlandse film en verhuist niet lang daarna naar Amerika.

Terwijl Lotte in Los Angeles wordt geconfronteerd met het keiharde bestaan van een actrice die wil doorbreken, slaagt Reuben erin een baantje te bemachtigen bij een groot castingbureau in Nederland. Als een grote filmproducent uit Hollywood de Hollandse tulpenmanie uit de Gouden Eeuw wil gaan verfilmen, komen ze elkaar na tien jaar weer tegen. Maar nu zijn de rollen omgedraaid.

Het verhaal van ‘Laat me liefde zien’ speelt zich in verschillende tijden af. In het heden is Reuben te gast bij een talkshow. Die hoofdstukken komen af en toe tussendoor voorbij. Daarbuiten lees je het verhaal rondom Reuben en Lotte. Zo ontdek je onder meer hoe ze elkaar ontmoet hebben en wat ze allemaal in hun leven gedaan hebben. Door die wisseling tussen heden en verleden houdt Rik Launspach het verhaal extra interessant. Je bent als lezer benieuwd wat Reuben in de talkshow gaat vertellen en je wil weten wat er zich allemaal van tevoren heeft afgespeeld.

Het verhaal leest vlot en laat je soms echt versteld staan. In het nieuws hebben we allemaal wel iets meegekregen van de #MeToo-berichten, maar als het zo verwerkt wordt in een roman komt het wel even binnen. Natuurlijk is dit een fictief verhaal, maar wie weet welke elementen uit het ‘Laat me liefde zien’ ook werkelijk gebeurd zijn. Launspach laat je met deze roman toch op een andere manier naar de toneel- en filmwereld kijken.

Auteur: Rik Launspach
Titel: Laat me liefde zien
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401610261