Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Bryndza – Koud bloed

Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien.

Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.

’Donker water’ was mijn eerste kennismaking met Robert Bryndza en met het personage Erika Foster. Het was een kennismaking die naar meer smaakte. De eerdere delen met de rechercheur heb ik nog niet kunnen lezen, maar ik heb inmiddels wel het vijfde en nieuwste deel ‘Koud bloed’ gelezen. Wat een thriller weer!

Robert Bryndza weet zijn lezers wederom vanaf het eerste hoofdstuk te pakken. Je bent als lezer direct geboeid door het verhaal en je wil er het fijne van weten. Het interessante aan dit deel is dat je als lezer meer weet dan de recherche uit het verhaal. Dat komt omdat je een deel vanuit een ander personage dan Erika Foster leest. Dat begint in het verleden en komt uiteindelijk in het heden terecht. Op een gegeven moment ben je erg benieuwd wanneer het politieteam ontdekt wat jij als lezer al weet. Interessant gedaan!

‘Koud bloed’ boeit van de eerste tot en met de laatste pagina. Je zoekt verbanden, wil weten hoe het precies in elkaar steekt en vooral hoe het allemaal zal gaan aflopen. Bryndza gebruikt enkele verrassende elementen en weet de spanning in het hele boek vast te houden. Knap gedaan! Kom maar op met een zesde deel… en dan ga ik deel 1, 2 en 3 natuurlijk ook nog lezen.

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Koud bloed
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022586716