Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Bryndza – Zonder gezicht

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kates carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Na de succesvolle serie over Erika Foster staat in de nieuwste thriller van Robert Bryndza een nieuw vrouwelijk personage centraal: Kate Marshall. In ‘Zonder gezicht’ maken we kennis met haar en ontdekken we meteen dat zij al veel heeft meegemaakt in haar leven. Dat belooft wederom een ijzersterke serie te worden.

Bryndza begint met een aantal hoofdstukken in het verleden, waarna een grote tijdsprong wordt gemaakt. Gedurende dit verhaal in het heden leer je Marshall beter kennen en ontdek je langzamerhand wat ze zoal heeft meegemaakt. De auteur weet op een verfijnde manier tussen de regels door informatie aan zijn lezers te geven. Daardoor zou je het een en ander uit de ontknoping al kunnen voorspellen, ware het niet dat de auteur daar meer dan genoeg verrassende wendingen in petto heeft. Je verwacht dit eigenlijk al als je de Erika Foster-boeken hebt gelezen. Erg knap hoe de thrillerauteur wederom zijn lezers op een ijzersterke thriller weet te trakteren.

‘Zonder gezicht’ boeit van de eerste tot de laatste pagina. Je leeft mee met Kate Marshall, je krijgt rillingen van bepaalde andere personages en je bent ontzettend benieuwd wie nu die copycat-moordenaar is. De ontknoping wil je in één ruk lezen, omdat je op al je vragen antwoord wil (en krijgt). Het einde laat meer dan genoeg ruimte over voor een tweede deel. Daar kijk ik al naar uit!

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Zonder gezicht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022588819