Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert leest: Daniel Cole - Ragdoll

Rechercheur William Fawkes leren we kennen als een man met een gedreven passie voor zijn werk. Na een lange afwezigheid keert hij terug bij zijn team bij de Metropolitan Police in Londen, waartoe ook rechercheurs Baxter en nieuweling Edmunds behoren.

Samen met zijn team valt Fawkes gelijk in een bizarre misdaad: lichaamsdelen van zes verschillende personen aan elkaar genaaid tot één stoffelijk overzicht. In de media wordt om deze reden al snel gesproken over ‘de lappenpop’ (Engels: ‘ragdoll’).

De moordenaar daagt het team van Fawkes uit en gaat zelfs zo ver dat hij een lijst geeft met toekomstige slachtoffers en de data waarop ze zullen sterven. Fawkes en zijn team gaan tot het uiterste om de ‘ragdoll’-moordenaar te vinden. Zal het ze, met de media hijgend in hun nek, lukken om de dader te vinden voordat er te veel doden vallen?

Na een korte proloog over de geschiedenis van rechercheur Fawkes maak je al snel kennis met alle andere teamleden. Al snel wordt de ‘ragdoll’ aangetroffen en start het echte verhaal. Wie doet zoiets? En wiens lichaamsdelen zijn gebruikt? Het team gaat op onderzoek.

De diverse moorden worden op ingenieuze wijze voorbereid en uitgevoerd, waardoor het verhaal erg spannend is. Je wilt blijven lezen of het team het lukt om de moordenaar op te sporen voor het volgende slachtoffer valt. Door de goede schrijfstijl van Cole ben je binnen de kortste keren bij het verrassende einde aangekomen. Met dit thrillerdebuut maakt Daniel Cole direct indruk en ben ik benieuwd naar zijn volgende boek.

Auteur: Daniel Cole
Titel: Ragdoll
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 399
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789024574988