Overslaan en naar de inhoud gaan

Ross Montgomery en Sarah Warburton – Tien overheerlijke juffen en meesters

Tien juffen en meesters zijn moe en willen na een lange schooldag graag naar huis. Helaas missen ze nét de laatste bus. Hoe komen ze nu thuis? Gelukkig ziet meester Slop een snelle route door het donkere woud. Ze gaan gauw op weg, maar wat ritselt daar? Als dat maar geen monsters zijn…

Voorlezen aan mijn kinderen vind ik erg belangrijk. Daarom lezen wij iedere avond aan ons zoontje (4 jaar) en ons dochtertje (1 jaar) voor. Vooral onze oudste vindt dit geweldig. Onze jongste wil vooral bladzijden omslaan en dan het liefste zo snel mogelijk. Dat heeft ook zo zijn charmes. Elke avond voor het slapengaan lezen we één of twee boekjes voor. Een heerlijk moment is dat altijd.

Laatst ontdekten we het boek ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’ van Ross Montgomery en Sarah Warburton. Leuk detail: dit boek is naar het Nederlands vertaald door Thérèse en Jacques Vriens. Wie mij al langer volgt, weet inmiddels dat Jacques Vriens één van mijn favoriete kinderboekenschrijver is. Maar dat even terzijde…

Wat is ‘Tien overheerlijke juffen en meesters’ een geweldig, leuk en grappig verhaal. Het is erg prettig om voor te lezen dankzij de korte zinnen en het rijmschema. Voor kinderen is het leuk en leerzaam om te leren terugtellen. Ook zit het boek vol prachtige illustraties. Heel leuk om op zoek te gaan naar de monsters en om te gaan zien welke juf of meester nu de pineut is. Aan het einde van het boek staat een foto waarin alle monsters benoemd worden. Ons zoontje weet nu van bijna alle monsters meteen de naam… zo vaak hebben we het inmiddels al voorgelezen.

Montgomery en Warburton hebben een leuk en origineel verhaal bedacht dat ook nog eens leerzaam is. Het echtpaar Vriens heeft het op een mooie en grappige manier naar het Nederlands vertaald. Dit boek is een blijvertje bij ons met het voorlezen. Je bent gewaarschuwd: als je dit boek eenmaal één keer hebt voorgelezen, dan is de kans heel groot dat je zoon en/of dochter er voortaan iedere keer om vraagt. Aanrader om in je boekenkast te hebben en om heel vaak voor te lezen… net zolang totdat jij als (groot)ouder ook alle monsters bij naam kunt noemen.

Auteurs: Ross Montgomery en Sarah Warburton
Titel: Tien overheerlijke juffen en meesters
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Volt
ISBN: 9789021426822