Overslaan en naar de inhoud gaan

Sally Thorne – Ik niet op jou

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO's van een uitgeverij.

Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh... humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy's ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

Na het lezen van de flaptekst van ‘Ik niet op jou’ heb je zin om aan dit verhaal te beginnen; zeker ook na alle enthousiaste reacties die ik op dit boek voorbij heb zien komen. Jammer genoeg deel ik dit enthousiasme niet.

Sally Thorne vertelt het verhaal vanuit het personage Lucy. Je leert haar hierdoor langzaamaan steeds beter kennen, maar tegelijkertijd vind je haar op sommige momenten steeds irritanter worden. Je snapt bepaalde keuzes niet en je begrijpt vooral niet waarom ze op bijna geen enkel moment haar eigen gevoel volgt. Dat haalt toch wel grotendeels het plezier uit het lezen van dit boek weg. Je legt het gemakkelijk weg om in een ander boek te gaan beginnen. Dat is jammer.

‘Ik niet op jou’ verloopt vrij traag. Je ontwikkelt als lezer bepaalde verwachtingen tijdens het lezen van het boek, maar het duurt heel lang voordat er iets staat te gebeuren. Het kinderachtige gedrag tussen Lucy en Josh vormt het grootste deel van het verhaal de hoofdmoot, terwijl je als lezer wat meer diepgang had verwacht. Thorne weet dit in het allerlaatste deel wel op te pakken, maar voor je gevoel heeft ze daarmee toch veel laten liggen.

Auteur: Sally Thorne
Titel: Ik niet op jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402703498