Overslaan en naar de inhoud gaan

Sandra J. Paul – Sugar rush

Vier vuurrode enveloppen liggen op de keukentafel wanneer hij die avond thuiskomt. Genummerd, met zijn naam in hoofdletters erop geschreven, en het tijdstip waarop hij ze mag openen. Hij probeert zich te herinneren of hij zijn eigen verjaardag toevallig is vergeten, wat niet zo is. Het is ook geen Valentijn of een andere idiote feestdag voor verliefden.

Hij opent de eerste envelop met bevende vingers, en leest de korte tekst: Ik heb zin in een Sugar Rush. Jij ook? Hij staat verstomd. Hij herkent haar handschrift. Maar nee, zij toch niet? Dat kan niet, zij is wel de laatste aan wie hij denkt. Maar wat als zij het toch is? Hij reikt naar de tweede envelop. Het spel is begonnen.

‘Sugar rush’ is een relatief kort verhaal waarin best wat gebeurt. Sandra J. Paul weet de beide hoofdpersonages vrij goed uit te werken, waardoor je het een en ander over hen te weten komt. Dat is knap gedaan binnen de weinige bladzijden die het verhaal heeft.

Het jammere is alleen dat de beide personages niet sympathiek overkomen. Het mannelijke hoofdpersonages (Leonidas, kortgezegd Leon) komt heel afstandelijk en onvriendelijk over, terwijl het vrouwelijke hoofdpersonage (Smeets) juist heel “bitchy” overkomt. Paul legt hierover wel iets uit, maar doordat je weinig met deze twee personen hebt kom je niet lekker in het verhaal. Bij een kort verhaal is dat dan toch lastig. Voor je het weet, heb je het boek uit en blijf je met een onbevredigend gevoel achter. Zonder spoilers weg te willen geven, valt met name de supermarktscène erg tegen. Daar gebeurt eigenlijk teveel in een te korte tijd. ‘Sugar rush’ was helaas niet mijn soort verhaal.

Auteur: Sandra J. Pauk
Titel: Sugar rush
Genre: Roman
Aantal pagina's: 39
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9781393721598