Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanne Hillemans – Ave Cesaria

Ave Cesaria is het vervolg op ‘Circus Cesaria’ en gaat verder waar het vorige boek eindigde. Het kan daarom niet als los verhaal gelezen worden. Voor het geval je het eerste boek nog niet gelezen hebt, verklap ik niet teveel van de inhoud van het tweede boek.

Het was ruim tien maanden geleden dat ik ‘Circus Cesaria’ had gelezen, dus ik was benieuwd of ik ‘Ave Cesaria’ meteen zou kunnen gaan volgen. Dat was prima te doen. Dit tweede deel gaat meteen verder waar het eerste is geëindigd. Gelukkig maar, want je hebt als lezer een heleboel vragen nadat je het eerste boek gelezen hebt.

Met ‘Circus Cesaria’ verraste Sanne Hillemans me op een positieve manier. Ik kende haar daarvoor niet als auteur en vond mijn eerste kennismaking met haar zeer geslaagd. Ook van haar tweede boek heb ik genoten. Het verhaal zit vol emoties en krachtige personages, waarbij je met name Emily, Noah en Cesar het beste leert kennen. Je leeft met hen mee en ziet de personen en hun achtergronden zo voor je. Dat is de ene keer overigens prettiger dan de andere keer. Knap hoe Hillemans dat voor elkaar heeft gekregen.

Het liefste zou je als lezer nóg een deel over deze boeiende personages lezen, maar het verhaal kent een mooi en afgerond einde. Misschien niet het einde dat je van tevoren verwacht had, maar zelfs daar speelt de auteur op het allerlaatst nog op in.

Auteur: Sanne Hillemans
Titel: Ave Cesaria
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Sunny Hill Books
ISBN: 9789492670045