Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Crossan – Toffee

Als Allison wegloopt van haar gewelddadige vader kan ze nergens naartoe. Wat ze aanziet voor een leegstaand pand, blijkt het huis van de dementerende Marla te zijn. Marla denkt in Allison haar jeugdvriendin Toffee te herkennen en Allison doet wat ze altijd doet: ze past zich aan. En dus is ze Toffee voor Marla.

Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen en ­Allison komt erachter wie ze nou eigenlijk écht is. Als Toffee lijkt ze meer zichzelf te zijn dan ze in jaren is geweest.

De boeken die ik tot nu toe van Sarah Crossan heb gelezen (Een en Nieuwe maan), maakten veel indruk op me. Daarom was ik erg benieuwd naar haar nieuwste boek ‘Toffee’.

Moet je bij je eerste kennismaking met Crossan wellicht nog wennen aan haar schrijfstijl (de vrije versvorm), bij elk ander boek leest dat meteen natuurlijk. Dat geldt ook bij haar nieuwste boek. De hoofdstukken zijn relatief kort en worden op spelende wijze neergezet. Daardoor is geen enkel hoofdstuk hetzelfde en dat geeft het verhaal echt wat extra’s. Je bent niet alleen nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal, maar ook naar de vorm van elk hoofdstuk.

Net zoals in haar voorgaande boeken laat de auteur wederom een heftig thema aan bod komen. Stukje bij beetje ontdek je wat er allemaal met Allison is gebeurd. Je sluit haar al snel in je hart en je zou haar het liefste willen helpen. Datzelfde geldt voor Marla. Het is mooi om te lezen hoe deze twee mensen hun eigen geheimen hebben en hoe ze toch een soort steun aan elkaar hebben.

Mocht je van het eerdere werk van Crossan genoten hebben, dan is ‘Toffee’ zeker een aanrader om te gaan lezen. Het is mooi, interessant en ontroerend boek.

Auteur: Sarah Crossan
Titel: Toffee
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020654660