Overslaan en naar de inhoud gaan

Saskia M.N. Oudshoorn – Funky Foodtruck

Ramona Loekman volgt met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck ‘Saté van Sam’ op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush.

Justus de Vries is de leadzanger van de immens populaire band Just Did It!. Zingen, componeren en gitaar spelen is wat hij het allerliefst doet, maar van het imago ‘sexy rokkenjager’ wat de nieuwe bandmanager hem wil aanmeten krijgt hij flink de zenuwen!

Na de boeken over ‘Foodtruck Fiësta’ vond ik het erg leuk dat er een tweede serie over foodtrucks van de hand van Saskia M.N. Oudshoorn. In ‘Funky Foodtruck’ komen de personages uit de eerste serie af en toe even voorbij, maar draait het voornamelijk om Ramona en Justus. Twee personages die in eerste instantie weinig met elkaar te maken hebben, maar schijn bedriegt.

Oudshoorn heeft een zeer prettige schrijfstijl en weet met haar beeldende manier van vertellen het verhaal als het ware tot leven te laten komen. Je ziet de personages zo voor je. Datzelfde geldt voor de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Met name Gijs de Geit heeft daarin een speciale rol. Lees dit boek en ontdek waarom!

De auteur laat naast luchtige zaken ook wat zwaardere onderwerpen aan bod komen, zonder dat het een heel zwaarmoedig boek wordt. Ik kan hier niet teveel over zeggen om geen spoilers weg te geven, maar het is fijn als verschillende thema’s in een roman op een mooie manier verwerkt kunnen worden. Daardoor lees je ‘Funky Foodtruck’ met nog meer plezier. Niet alles wat de auteur wil vertellen, komt als een verrassing voor de lezer. Dat doet echter niets af aan het verhaal. Het enige dat ik nog leuker had gevonden, is als er wat meer Foodtruck festivals in het verhaal aan bod waren gekomen vanwege de titel. Verder is het een heerlijk boek om te lezen. Ik ben benieuwd of er ooit nog een derde serie in de Foodtruck-serie gaat verschijnen.

Als digitale boeken en op Kobo Plus is ‘Funky Foodtruck’ als drie losse delen te lezen: ‘Funky Foodtruck 1’, ‘Funky Foodtruck 2’ en ‘Funky Foodtruck 3’.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Titel: Funky Foodtruck
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020550467