Overslaan en naar de inhoud gaan

Saskia M.N. Oudshoorn – Kerstgeluk

De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken in Merwedam. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt prima en alles wordt in gereedheid gebracht om het jaar af te sluiten met een aantal kerstdiners.

Dan komt Jacob Nienhuis met een idee: waarom organiseren ze geen kerstmarkt in de straat, net als vroeger? De vrienden gaan enthousiast aan de slag en regelen ook nog ‘even’ een diner voor iedereen erbij. Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kates zus, met zijn plan: hij wil Chloe tijdens die kerstmarkt met een groots gebaar ten huwelijk vragen.

Wanneer hij de kostbare verlovingsring, een familie-erfstuk, komt laten zien terwijl er in de keuken hard gewerkt wordt, dreigt het allemaal in de soep te lopen. De ring raakt kwijt, er zijn twijfels of Chloe zijn aanzoek wel zal accepteren én dan zit er binnen ook nog een bekende restaurantcriticus op zijn eten te wachten…

‘Kerstgeluk’ is alweer het vijfde deel in de Recept voor geluk-serie. Het vormt een mooie afsluiting van deze serie, waarbij ik hier en daar toch wel even een traantje heb weggepinkt. Alle bekende personages uit de vorige delen komen voorbij. Heel leuk! Op deze manier kun je als lezer toch nog even goed afscheid van iedereen nemen.

Saskia M.N. Oudshoorn vertelt het verhaal voornamelijk vanuit Chloe, Kate en Liv. Deze drie vrouwen hebben zo hun eigen strubbelingen richting de kerstdagen. De auteur brengt dit op een mooie en geloofwaardige manier naar voren. Als lezer weet je sommige zaken al wat eerder dan andere personages uit het boek en dat zorgt er onder meer voor dat je lekker door wil blijven lezen.

Oudshoorn werkt in ‘Kerstgeluk’ toe naar een mooie en ontroerende ontknoping, waarbij menig lezer wel even een tissue zal kunnen gebruiken. Het komt allemaal mooi samen en dat past uitstekend binnen deze feelgoodserie. In het dankwoord staat dat de auteur voor nu afscheid neemt van deze personages, maar ze sluit niet helemaal uit dat er ooit nog een verhaal in deze serie zal komen. Voor nu is het een mooie en fijne afsluiting, helemaal passend in de kerstsfeer die eraan gaat komen. Aanrader als je de vorige delen uit deze serie ook met plezier hebt gelezen.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Titel: Kerstgeluk
Serie: Recept voor geluk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 235
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774538555