Overslaan en naar de inhoud gaan

Sebastian Fitzek – Het pakket

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd.

Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald, begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is...

‘Het pakket’ begint met een interessante proloog, die een aantal vragen bij je oproept. Wat is echt uit deze eerste paar bladzijden en wat niet? Daarna gaat het verhaal verder, 28 jaar later, en zorgt Sebastian Fitzek dat je als lezer nog meer vragen krijgt. Wie is Emma precies? Wat is er vroeger allemaal met haar gebeurd? En wat heeft zich in haar hotelkamer afgespeeld?

Door middel van gesprekken tussen Emma en haar psychiater kom je langzaamaan achter de waarheid. De flashbacks die daarbij voorbij komen, verhogen de spanning. Je probeert te ontdekken wat er precies aan de hand is, maar je wordt daarbij door de auteur op het verkeerde been gezet. Of toch niet…? Het verhaal leest goed door, mede omdat je wil weten hoe een en ander in elkaar steekt.

Richting de ontknoping kun je alleen maar concluderen dat Fitzek wederom een uitstekende (psychologische) thriller heeft geschreven. Het verhaal zit fantastisch in elkaar. Elk detail lijkt te kloppen en op al je vragen wordt antwoord gegeven. Het enige dat je je zal afvragen is of je na het lezen van ‘Het pakket’ nog een pakketje van de buren aan durft te nemen…

Auteur: Sebastian Fitzek
Titel: Het pakket
Genre: (Psychologische) thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044352245