Overslaan en naar de inhoud gaan

Sebastian Fitzek – Passagier 23

Tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea verdwenen de vrouw en de tienjarige zoon van politiepsycholoog Martin Schwarz spoorloos. Niemand weet wat er precies met hen gebeurd is tijdens deze noodlottige reis. Martin blijft als een mentaal wrak achter met het voornemen om nooit meer op een cruiseschip te komen.

Vijf jaar later krijgt hij een mysterieus telefoontje van een oudere dame die beweert meer informatie te hebben over wat er met Martins vrouw en zoon is gebeurd. Daarvoor moet Martin wel naar het cruiseschip komen. Al gauw komt Martin erachter dat er een hoop geheime zaken op het schip plaatsvinden. En dat begint met de terugkomst van een verdwenen gewaand meisje… samen met de teddybeer van zijn zoon.

‘Passagier 23’ begint met een spannende proloog, die een heleboel vragen oproepen. Als vervolgens het verhaal echt begint, kost het even wat moeite om er goed in te komen. Sebastian Fitzek laat in korte tijd verschillende personages naar voren komen, die allemaal zo hun eigen rol in het verhaal hebben. Dat is even een hoop informatie om in een paar hoofdstukken te verwerken, maar als je eenmaal doorhebt wie wie is leest het allemaal meteen een stuk vlotter. Dan volgt een spannende zoektocht van een vader naar de ware toedracht van de dood van zijn vrouw en zoon.

Fitzek weet de spanning goed vast te houden in het verhaal. Net als je denkt te weten hoe het zit, volgt een verrassende wending die je weer op een compleet ander spoor zet. Zodra je aan de ontknoping begint, kun je niet meer stoppen met lezen omdat je per se wilt weten hoe alles nu in elkaar zit. En hoe dat blijkt te zijn, had je van tevoren niet kunnen bedenken. De auteur heeft het verhaal feilloos in elkaar gezet en daarmee is ‘Passagier 23’ een indrukwekkend boek.

Net als je je afvraagt hoe de proloog in het geheel past, sluit Fitzek het boek op een verrassende en eigenzinnige manier af. Dit boek smaakt naar meer van deze auteur…

Auteur: Sebastian Fitzek
Titel: Passagier 23
Genre: (Psychologische) thriller
Aantal pagina's: 383
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789048825271