Overslaan en naar de inhoud gaan

Simone van der Vlugt – Ginevra

Florence, 1347. De 18-jarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die. Er doen namelijk geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio erop nahoudt.

Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra's vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Naast het schrijven van spannende thrillers staat Simone van der Vlugt ook bekend om haar historische romans. Zij laat met deze boeken zien dat ze zich goed verdiept in de geschiedenis waar ze haar verhaal op baseert. Dat is ook het geval bij ‘Ginevra’. In de epiloog legt de auteur het een en ander uit over de geschiedenis van dit personage en welke onderdelen niet in het oorspronkelijke verhaal voorkomen. Interessant om te lezen.

Het verhaal zelf leest lekker vlot. Meteen vanaf de proloog is je interesse gewekt en ben je benieuwd hoe het allemaal verder verloopt. Je leest alles vanuit het personage Ginevra, waardoor je haar iets beter leert kennen dan de andere personages. Toch krijgt deze hoofdpersoon niet heel veel diepgang, maar dat komt wellicht ook doordat het boek niet heel dik is. Uiteindelijk heb je wel veel respect voor haar en de keuzes die ze maakt.

‘Ginevra’ lijkt enigszins voorspelbaar te verlopen, maar op het einde heeft Van der Vlugt nog een verrassing voor haar lezers. Daarmee sla je het boek met een voldaan gevoel dicht. De auteur heeft wederom een mooie, historische roman uitgebracht.

Auteur: Simone van der Vlugt
Titel: Ginevra
Genre: (Historische) Roman
Aantal pagina's: 187
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026337055