Overslaan en naar de inhoud gaan

Sophia de Jager – Liefde in pyjama

Na het overlijden van haar vader blijven Elena en haar moeder achter met een grote schuldenlast, die hun leven overhoop heeft gehaald.

Dan trekken er nieuwe mensen in het huis naast hen in, een weduwnaar met zijn twee volwassen kinderen. Elena's moeder kan het wel heel erg goed vinden met de man. Elena wil niets weten van de buren, al zeker niet van de oh zo perfecte buurjongen die opgehemeld wordt door iedereen. Ze is dan ook vastbesloten om hem te negeren, en wanneer de zoon des huizes er hetzelfde over lijkt te denken, komt haar dat prima uit. Maar dat is buiten Elena's moeder gerekend, die hen in de val lokt.

Het verhaal ‘Liefde in pyjama’ verloopt wat snel. Het is natuurlijk een novelle, waarin je in een beperkt aantal bladzijden een verhaal neerzet. Alleen had het wat mij betreft bij dit verhaal ten goede gekomen als er wat meer pagina’s waren geweest.

Sophia de Jager weet de situatie rondom hoofdpersonage Elena en haar moeder goed te schetsen. Daar besteedt de auteur zeker genoeg aandacht aan. Alleen vindt er vervolgens een situatie plaats die wat ongeloofwaardig over lijkt te komen. Ik wil dit verder niet verklappen voor lezers die dit verhaal nog gaan lezen, maar ik kan er wel over kwijt dat het met Elena’s moeder te maken heeft. Dat kwam er bij mij niet helemaal in.

De Jager weet overigens wel een paar grappige situaties te creëren in ‘Liefde in pyjama’, waarbij de scène die naar de titel verwijst toch wel mijn favoriet was. Jammer genoeg was deze situatie niet voldoende overtuigend voor mij om het verhaal met tevredenheid af te sluiten.

Auteur: Sophia de Jager
Titel: Liefde in pyjama
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 37
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661330