Overslaan en naar de inhoud gaan

Sophie Hannah – Fatale fout

De controversiële columnist Damon Blundy wordt op een bizarre manier vermoord. Nicki Clements wordt opgepakt voor verhoor. Ze kan alleen geen antwoord geven op de verschillende vragen die aan haar gesteld worden. Ze weet niet wat de cryptische boodschap betekend. Ze weet niet waarom het mes op zo’n bijzondere manier is gebruikt.

De allerbelangrijkste vraag waar ze antwoord op kan (of wil) geven, is waarom ze zo dicht bij de plaats delict was. Als ze daar antwoord op geeft, moet ze een groot geheim prijsgeven en dat kan haar hele leven verwoesten. Hoe moet dat nu verder?

‘Fatale fout’ van Sophie Hannah is een vrij bijzondere thriller te noemen, mede door personage Nicki Clements. Je ontdekt al gauw dat er iets met haar aan de hand is, maar wat precies? Daar kom je gedurende het verhaal pas achter.

Het kost je in het begin wel moeite om in het verhaal te komen. Hannah laat meerdere personages aan bod komen, die de ene keer met de voornaam en dan weer met de achternaam aangesproken worden. Je leest het verhaal ook vanuit meerdere personen. Dat geeft aan de ene kant extra spanning, omdat je meer weet dan de personages in het boek. Maar het zorgt er aan de andere kant voor dat je in het begin echt even moet opletten wie wie is en wie wat zegt. Toch heb ik doorgezet, omdat ik benieuwd was hoe het af zou lopen.

Meestal heb ik bij een thriller wel een idee wie de dader zou kunnen zijn (en in veel gevallen zit er dan faliekant naast). Bij ‘Fatale fout’ wist ik het helemaal niet. Ik was meer bezig om Nicki en haar geheimen te ontmaskeren dan dat ik op zoek ging naar de moordenaar van Damon Blundy. De ontknoping was daardoor verrassend en onverwacht. Ineens was de dader gevonden. Het laatste hoofdstuk geeft de lezer nog wel wat extra antwoorden.

Auteur: Sophie Hannah
Titel: Fatale fout
Genre: Literaire thriller
Aantal pagina's: 432
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026137167