Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Betty (Het Magnoliahof 3)

Betty is een deftige zestiger met een hart van goud. In haar Badboetiek komen kleur en geur samen in de prachtigste bruisballen, oliën en scrubs. Nu Betty de 65 jaar nadert, neemt ze een besluit: ze hangt haar zaak aan de wilgen en gaat samen met haar nieuwe liefde van haar pensioen genieten.

Maar hoe neem je afscheid van een winkel waar je vijftien jaar lang je ziel en zaligheid in hebt gestopt? En hoe geef je je hart aan een nieuwe liefde, als je dacht dat geluk nooit meer te mogen vinden? Betty’s leven is langzaamaan aan het veranderen, maar gelukkig blijft er ook iets hetzelfde: haar buren van het Magnoliahof zijn er voor haar.

‘Betty’ is het derde deel in de vierdelige serie ‘Het Magnoliahof’, waarin telkens één personage van het winkelplein centraal staat. In dit derde boek is het de beurt aan Betty, die een Badboetiek heeft.

In de vorige delen kwam Betty af en toe al even voorbij, maar in dit derde deel leer je het personage nog beter kennen. Wat is ze een lieve, leuke en wijze vrouw. Als lezer krijg je een soort respect voor haar en voor haar beslissingen. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad, maar ze heeft het beste voor met iedereen… en daarbij lijkt ze zichzelf nog wel eens te vergeten. Wat maakt Betty een mooie groei door in dit boek.

Susan Muskee heeft met ‘Betty’ een mooi derde deel in Het Magnoliahof geschreven. Het is mijn favoriete deel tot nu toe. Betty is gewoon een heel fijn personage. Je zou haar graag eens willen ontmoeten. Dat geldt trouwens ook voor haar nieuwe liefde, waarvan ik de naam niet zal noemen mocht je de eerste twee boeken nog niet gelezen hebben.

Niet alleen vanwege Betty is dit derde deel mijn favoriet. Muskee weet me tot tranen te roeren met bepaalde passages uit het verhaal. Ook daar kan ik niet teveel over kwijt, zonder iets te verklappen. Laat ik het zo omschrijven: twee personages uit het boek weten op bepaalde momenten gevoelens te omschrijven die ik enorm herken. Ook al zijn het fictieve personages, het is fijn om te lezen dat meer mensen dit meemaken. Concluderend: ga deze serie lezen als je er nog niet aan begonnen bent!

Auteur: Susan Muskee
Titel: Betty
Serie: Het Magnoliahof
Genre: Roman
Aantal pagina's: 125
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206293