Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Eerst rennen, dan vliegen

”Eindelijk! Bali, ik ga naar Bali!” Famke kan bijna niet geloven dat haar gedroomde vakantie ten langen leste is aangebroken. Even geen rotklusjes meer op kantoor, waar ze overduidelijk veel te slim en ervaren voor is. In plaats daarvan strekken drie zalige weken van relaxen, egaal bruin worden en yogaën zich voor haar uit.

Helemaal niets staat het zen-gevoel nog in de weg. Hoewel, behalve dan misschien het feit dat ze eerst haar bestemming nog moet bereiken. En dat blijkt al snel uitdagender dan verwacht.

In het korte verhaal ‘Eerst rennen, dan vliegen’ weet Susas Muskee haar lezers meteen mee in het verhaal te nemen. Dat is nodig bij dit type verhaal en niet elke auteur krijgt dat zomaar voor elkaar. Bij hoofdpersonage Famke gebeurt zoveel in zo’n korte tijd… Je kunt als lezer eigenlijk alleen maar met haar meeleven en hopen dat ze een heerlijke vakantie tegemoet gaat.

Eén scène uit dit verhaal dat plaatsvindt op Schiphol is absoluut mijn favoriet. En als je het gelezen hebt, weet je waarschijnlijk meteen waarover ik het heb. Je ziet dit stukje zo voor je en je kunt er ergens eigenlijk alleen maar om lachen. Heerlijk! Heb je zin in een leuk en zomers kort verhaal, dan is ‘Eerst rennen, dan vliegen’ zeker de moeite waard.

Susan Muskee won met ‘Eerst rennen, dan vliegen’ de Kobo-Elegance schrijfwedstrijd 2020.

Auteur: Susan Muskee
Titel: Eerst rennen, dan vliegen
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 26
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774530757