Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Het Magnoliahof 1: Donna

Al jaren is Donna eigenaresse van een tearoom aan het gezellige Magnoliahof, die samen met de winkels van haar buren het rustpunt van de stad is. Donna weet alles van iedereen en is er altijd als de kippen bij als het om de laatste roddels gaat. De uitdrukking ‘spill the tea’ is haar op het lijf geschreven.

Wanneer er aan de overkant een tattooshop komt, ziet Donna haar rustige oord in rook opgaan. Een tattooshop, aan háár plein? Dat past gewoon niet, zo simpel is het. Of heeft Donna’s afkeer een andere reden? Eén ding is zeker: die tattooshop moet weg. En als de perfecte oplossing zich aandient, zegt Donna daar geen nee tegen.…

‘Donna’ is het eerste deel in de vierdelige serie ‘Het Magnoliahof’, waarin telkens één personage van het winkelplein centraal staat. In dit eerste boek is het de beurt aan Donna, die een tearoom heeft.

Als je al eens eerder iets van Susan Muskee gelezen hebt, dan weet je dat deze auteur een hele fijne en beeldende schrijfstijl heeft. Ze weet haar personages als het ware tot leven te laten komen. Datzelfde geldt voor de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Ook in haar nieuwste serie ‘Het Magnoliahof’ weet ze dit weer voor elkaar te krijgen. Daar kan ik echt van genieten!

In ‘Donna’ leer je het gelijknamige hoofdpersonage kennen. Ze blijkt een bijzondere vrouw te zijn met een mysterieus verleden. Als lezer ontdek je sneller wat Donna in het verleden heeft meegemaakt dan bepaalde personages uit het boek. Muskee weet Donna zo neer te zetten dat je dit personage aan de ene kant erg leuk vindt, maar aan de andere kant een bepaalde actie niet kunt waarderen. Ik verraad verder niet wat dit is, maar je wil op dat moment in het verhaal duiken en Donna een standje geven of iets dergelijks. Jaaaa… je wordt heerlijk meegenomen in dit eerste deel.

Het verhaal leest vlot weg en voor je het weet, heb je ‘Donna’ al uitgelezen. Het maakt je meteen nieuwsgierig naar het volgende deel in deze serie. Ik denk dat je ‘Het Magnoliahof’ het liefste in één keer uit wil lezen. Gelukkig zijn alle boeken uit deze reeks tegelijkertijd verschenen.

Auteur: Susan Muskee
Titel: Donna
Serie: Het Magnoliahof
Genre: Roman
Aantal pagina's: 165
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206255