Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Scones en spotlights

Cleo's leven gaat z'n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas 21 jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was ‘Is dit alles' van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail en pakt zo nu en dan een yogaklasje mee.

Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

‘Liefde, natuurlijk’ is een feelgoodserie over de vier vriendinnen Abigail, Cleo, Kim en Sophie. In het eerste deel ‘Scones en spotlights’ staat Cleo centraal.

Susan Muskee heeft een prettige schrijfstijl, waardoor je meteen vanaf het eerste hoofdstuk meegenomen wordt in het verhaal van Cleo. Als je eenmaal begonnen bent met lezen, wil je het liefste lekker door blijven lezen. Je bent benieuwd wie Cleo is, wat ze in het verleden heeft meegemaakt en wat de toekomst voor haar in petto heeft. Ze is een lief en soms wat onzeker personage. Menig vrouw zal zich met haar kunnen identificeren (en anders wel met één van de andere vriendinnen). Dat geeft een verhaal wel wat extra’s als je iets hebt met een of meerdere personages.

Het verhaal van ‘Scones en spotlights’ verloopt lekker vlot. Soms gaat het zelfs iets te vlot naar je zin als je een grotere tijdssprong hebt gekregen dan je had verwacht of gehoopt. Dat is eigenlijk alleen maar positief bedoeld, want je wil gewoon lang genieten van Cleo’s verhaal. Het boek had wat mij betreft best wat dikker mogen zijn, maar gelukkig hebben we nog drie delen tegoed. In het volgende deel staat personage Kim centraal. Je bent over haar in dit eerste boek al iets te weten te komen, maar er valt nog meer dan genoeg over haar te ontdekken. Ik kijk er al naar uit…

Auteur: Susan Muskee
Titel: Scones en spotlights
Serie: Liefde, natuurlijk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 237
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205333