Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Toeval

Het leven van Roos van Vlierden gaat over rozen – letterlijk. En muziek. En verzekeringen, kaarsen, stiltes, en… doodskisten. Als uitvaartverzorger helpt ze nabestaanden hun dierbare een waardig afscheid te geven. Het is alleen een beetje jammer dat ze altijd aan het werk is, waardoor haar liefdesleven op zijn zachtst gezegd… meer dood dan levend is.

Totdat mevrouw Roelofs, haar onderbuurvrouw, komt te overlijden en tienduizend euro aan haar nalaat – én aan verwaande kleinzoon Jurre. Er is alleen één voorwaarde: Roos en Jurre moeten eerst vijf keer met elkaar uit, want mevrouw Roelofs is er heilig van overtuigd dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Valsspelen kan niet; alles is geregeld. Maar hoe overleef je vijf dates met iemand waarmee je werkelijk niets gemeen hebt?

‘Toeval’ is het eerste deel uit de Zand erover-trilogie, waarin uitvaartverzorger Roos van Vlierden centraal staat.

Wat heeft Susan Muskee met haar nieuwste trilogie een hele fijne serie geschreven. In dit eerste deel ‘Toeval’ leren we de verschillende personages kennen. Hoofdpersonage Roos is een lief en fijn personage, die al het een en ander heeft meegemaakt. Daarnaast komen onder meer Roos’ vader, haar beste vriendinnen, haar bijzondere onderbuurvrouw en diens kleinzoon voorbij. Stuk voor stuk kleurrijke personen die allemaal wat toevoegen aan het verhaal.

Muskee heeft een prettige en beeldende schrijfstijl, waardoor je de verschillende personages en hun acties zo voor je ziet. Heerlijk hoe de auteur de diverse dates omschrijft, waarbij ik het erg leuk vond dat ze onder meer naar een bepaald pretpark gingen. Je gaat hierdoor zo op in het verhaal dat je dit eerste boek het liefste in één keer uit wil lezen.

De ontknoping van ‘Toeval’ is niet heel verrassend, maar het past uitstekend binnen het verhaal. Het maakt je nieuwsgierig naar de volgende belevenissen van Roos. Op naar deel twee!

Auteur: Susan Muskee
Titel: Toeval
Serie: Zand erover
Genre: Roman
Aantal pagina's: 201
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533321