Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Peters – Als we weer kunnen ademen

Nu Olivia ver van haar familie woont, kan ze eindelijk haar eigen gang gaan. Maar dan slaat het coronavirus toe. In quarantaine merkt ze dat ze niet alles in haar eentje kan, ook al wil ze het nog zo graag.

Via social media gaat ze ten einde raad in op het voorstel van een man die boodschappen voor anderen wil doen. Er lijkt iets op te bloeien... maar hoe kom je dichter tot elkaar als je verplicht afstand moet houden? En wie kun je ten tijde van crisis echt vertrouwen?

Suzanne Peters vertelt in haar voorwoord over de aanleiding van het schrijven van de novelle. Ze had behoefte aan een stukje positiviteit toen we in april 2020 te maken hadden met een eerste lockdown vanwege het coronavirus. Dat werd het verhaal ‘Als we weer kunnen ademen’.

De auteur heeft met deze novelle een fijn boek geschreven. Het leest prettig en vlot, waardoor je het zo uithebt. Het verhaal geeft herkenning aan die allereerste lockdown, waarin alles nog zo onbekend was en waarin we ons afvroegen hoe snel het virus weer weg zou zijn. Als je dit verhaal leest, heb je het idee dat deze tijd alweer heel lang geleden is terwijl het pas twee jaar terug is geweest. Gek hoe de tijd dan met je lijkt te spelen.

Peters weet de angstige gevoelens voor het onbekende goed weer te geven. Wat wisten we toen weinig en wat is er in twee jaar tijd veel gebeurd. ‘Als we weer kunnen ademen’ is een luchtige roman gebleven, ondanks de relatief zware tijd waarin we toen leefden.

Auteur: Suzanne Peters
Titel: Als we weer kunnen ademen
Genre: Roman / novelle
Aantal pagina's: 174
Uitgeverij: De Boekenvos
ISBN: 9798201457464