Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Peters – Laat maar

Nicole heeft het uitstekend voor elkaar in haar leven. Ze heeft een geweldig huis, een mooie carrière en een relatie met Rens, de man van haar dromen. Wat wil ze nog meer?!

Als ze tijdens de vakantie door Rens ten huwelijk wordt gevraagd, is ze helemaal blij en verrast. Ze zegt uiteraard ‘ja’ en samen gaan ze voor de mooiste bruiloft ooit. Maar dan gebeurt er iets waardoor Nicoles leven in één klap verandert. Lukt het haar om hiermee om te gaan?

Zo’n 1,5 jaar geleden las ik ’Reken maar’. Daarin liet Suzanne Peters weten dat ze bezig was met een nieuw boek rondom één van de personages uit dit boek. Ik eindigde mijn recensie dat ik benieuwd was of mijn vermoedens over de gekozen (maatschappelijke) thema’s zouden uitkomen. Nu weet ik niet meer welke thema’s ik toentertijd in mijn hoofd had zitten…

In ‘Laat maar’ volgen we Nicole, die we kort hebben leren kennen in ‘Reken maar’. Beide boeken zijn prima los van elkaar te lezen. Als je ze toch allebei wil gaan lezen, is het wel leuk om ze “op de juiste volgorde” te lezen. Je leert Nicole goed kennen, doordat je haar gedachten en gevoelens kunt lezen. Ze maakt iets heel heftigs mee en probeert het op haar manier te verwerken. Ik laat even in het midden wat ze precies meemaakt. Daarvoor moet je natuurlijk het boek gaan lezen.

Peters heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, waardoor haar boeken fijn lezen. Ze leeft zich in haar personages in en maakt ze heel menselijk. Het zouden personen zijn die je zomaar in het dagelijks leven tegen kan komen. Daardoor zie je ze ook zo voor je tijdens het lezen.

De auteur weet twee (maatschappelijke) thema’s mooi in het verhaal te verwerken. Ze kiest wederom niet voor de gemakkelijkste thema’s, maar weet er een mooie roman van te maken. Je zou kunnen verwachten dat het een heel heftig verhaal wordt – en dat is het op sommige punten ook – maar er zit ook een liefdevol aspect in.

Auteur: Suzanne Peters
Titel: Laat maar
Genre: Roman
Aantal pagina's: 218
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603589