Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne van Bilderbeek – Hasta luego

Om de drukte in Nederland te ontlopen, vlucht Pleun voor acht dagen naar Gran Canaria. Als freelance redacteur kan zij overal ter wereld werken, maar dit is de eerste keer dat ze echt alleen is buiten Nederland.

Ze had wel verwacht zichzelf tegen te komen. Wat ze niet had verwacht, zijn de nieuwe mensen die ze ontmoet. En dan heeft Pleun het niet over de obers van het restaurant El Capítan of de kat van de buren. José, de tuinman slash poolboy, confronteert Pleun meerdere malen met zichzelf. Wie is deze vreemde man die telkens bij haar opduikt, automatisch haar aandacht trekt en door wie ze zichzelf stukje bij beetje beter leert kennen?

Suzanne van Bilderbeek heeft met ‘Hasta luego’ een vlotlezend kort verhaal geschreven. Als je er eenmaal in begonnen bent, heb je het zo uit. Je hebt alleen niet helemaal een voldaan gevoel, nadat je dit e-book gelezen hebt. Bij een kort verhaal heb je natuurlijk een beperkt aantal bladzijden, waardoor je niet alles even uitgebreid kunt behandelen. Bij Pleun gaan sommige zaken wel heel erg snel, terwijl je graag wat meer over haar achtergrond en haar doen en laten zou willen weten. Dat zou geholpen hebben om hoofdpersonage Pleun wat beter te begrijpen.

Van Bilderbeek weet de zomerse sfeer van Gran Canaria goed weer te geven. Je waant je als het ware nog eventjes op vakantie en dat is altijd een fijn gevoel. ‘Hasta luego’ is een prima verhaal om lekker even tussendoor te lezen. Gevoelsmatig had er echter meer ingezeten als het verhaal net wat langer was geweest.

Auteur: Suzanne van Bilderbeek
Titel: Hasta luego
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 75
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661309