Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Gletsjer

Maaike en haar zus Judith zijn samen op skivakantie in Duitsland. Vroeger gingen ze jaarlijks naar het gebied Garmisch-Partenkirchen, maar door Judiths politieke carrière zijn zulke tripjes onmogelijk geworden.

Wat begint als een weekje optimale zussentijd, verandert in een regelrechte ramp wanneer Judith verongelukt. Maar was het daadwerkelijk een noodlottig ongeluk? Maaike gelooft er niks van en gaat op onderzoek uit.

In het van ‘Gletsjer’ is het wel even wennen voor de lezer. Je bent met name in het begin even zoekende naar het hoe en wat rondom personage Judith. Ze gaat voor haar idealen in deze wereld, maar ze lijkt andere belangrijke zaken hierdoor te vergeten zoals haar eigen familie. Het is natuurlijk goed dat ze zich zo inzet voor het klimaat, maar maakt het haar ook helemaal gelukkig?

Suzanne Vermeer heeft een actueel thema gekozen voor haar nieuwste thriller. Het klimaat is een van dé onderwerpen van de dag. De auteur gaat daar op een mooie wijze op in. Ze laat zien dat het voor heel veel mensen belangrijk is, maar dat je als klimaatactivist ook te maken kan krijgen met tegenstanders. Dat gegeven wordt op een duidelijke manier in het boek verweven.

Niet alleen aan het klimaat wordt aandacht besteed. Ook meer persoonlijke zaken krijgen een rol. Welke dit precies zijn, daarvoor moet je het boek zelf gaan lezen want ik wil geen spoilers weggeven. Vermeer weet op deze manier het actuele thema een persoonlijke sausje te geven. Richting de spannende ontknoping komt alles samen en krijg je de antwoorden waar je naar op zoek was. Al met al is ‘Gletsjer’ een prima thriller om op een koude herfst- of winterdag te lezen.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Gletsjer
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514508