Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Het paradijs

Wanneer Liza Roozenboom lange tijd niks hoort van haar zoon Mark, die op vakantie is op het eiland Corfu, begint ze zich zorgen te maken. Het is niets voor hem om niet te reageren op de berichtjes die zijn moeder hem stuurt. Haar onrust neemt alleen nog maar toe wanneer ze Marks beste vriend Fedde spreekt. Fedde vertelt haar dat Mark een meisje heeft ontmoet met wie hij is gaan backpacken. Sindsdien lijken Mark en deze Thera in het niets te zijn verdwenen.

Hoewel iedereen in haar omgeving zegt dat er niks aan de hand is, dat Mark gewoon verliefd is en geen tijd heeft voor zijn moeder, kan Liza dat niet geloven. Mark zou haar nooit zomaar buitensluiten. Liza weet zeker dat er meer aan de hand is. Ze besluit naar Corfu te gaan om een spoor van haar verdwenen zoon te vinden. Maar of dat gaat lukken…?

‘Het paradijs’ begint een spannende proloog, die meteen een aantal vragen oproept bij de lezer. Datzelfde geldt voor het eerste hoofdstuk, dat zich 24 jaar geleden afspeelde. Wie zijn de personages die hierin geïntroduceerd worden? En welke rol hebben zij voor de rest van het verhaal? Suzanne Vermeer weet de aandacht van de lezer meteen vast te houden.

De rest van het verhaal lees je voornamelijk vanuit Liza’s perspectief. Zij hoort ineens niets meer van haar zoon Mark en is daardoor meteen ongerust. Vanaf het moment dat ze op het eiland Corfu is, begint de zoektocht pas echt. Liza gaat tot het uiterste om te ontdekken waar haar zoon is. De wanhoop en vastberadenheid van dit personage worden op geloofwaardige wijze door de auteur beschreven. Als lezer wil je haar helpen waar het kan.

De schrijfstijl van Vermeer past prima bij deze literaire thriller. Het verhaal leest vlotjes en zorgt voor een aantal spannende momenten. Langzaamaan leer je meer over Liza’s verleden en over Marks reis. De ontknoping komt vrij onverwachts, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat al je vragen beantwoord worden. ‘Het paradijs’ is een ideaal boek om op een (warme) zomerdag aan het zwembad of op het strand te lezen.

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Het paradijs
Genre: (Literaire) thriller
Aantal pagina's: 312
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400507708