Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Het strandhuis

In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker…

De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.

In ‘Het strandhuis’ worden vier personages gevolgd. In eerste instantie lijken het vier losstaande verhalen, maar naarmate je verder in het boek komt ontdek je wat ze met elkaar te maken hebben. Suzanne Vermeer weet de spanning goed vast te houden door telkens te wisselen tussen de verschillende personages. Net als je denkt te weten wat er met de een aan de hand is, ga je door met het verhaal van de ander. Het liefste blijf je daardoor lekker doorlezen.

De spanning in het verhaal wordt langzaamaan opgebouwd. Vermeer neemt de tijd om haar personages voor te stellen. Die informatie heb je nodig om het grotere geheel van het verhaal uiteindelijk te begrijpen. Dat is niet erg; het duurt daardoor alleen wat langer voordat de echte spanning erin komt. Maar vanaf dat moment word je op een spannende ontknoping getrakteerd. Niet alles blijkt even verrassend, maar het verhaal klopt gewoon en het allerlaatste hoofdstuk vormt een goede afsluiting van het verhaal. Met ‘Het strandhuis’ beleef je een aantal mooie leesuurtjes.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Het strandhuis
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 312
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400510074