Overslaan en naar de inhoud gaan

Svea Ersson – Na Melanie

Het vrijstaande huis in de geboortestreek van haar vriend Jochem leek perfect. De grote tuin maakte het uitstekend geschikt voor een gezin met kinderen, Rosalins grootste wens. Eenmaal in Haarwoude aangekomen, vervaagt Rosalins geluksgevoel snel. De vorige bewoonster blijkt zichzelf van het leven te hebben beroofd en Jochems ex, Suzan, woont op nog geen vijf kilometer afstand.

Terwijl Rosalin wanhopig probeert zwanger te worden, dringt het verleden zich aan haar op. Wat heeft zich vroeger in het huis afgespeeld? Waarom wordt Rosalin bedreigd als ze daar achter probeert te komen? Welke rol speelt Jochem? En wie is de vader van de baby van Suzan?

Het verhaal van ‘Na Melanie’ speelt zich in het heden en het verleden af. Afwisselend lees je vanaf het jaar 1999 en vanaf het jaar 2012. Svea Ersson heeft boven elk hoofdstuk gezet in welke periode je zit, zodat je als lezer gemakkelijk kunt schakelen. Je weet dat heden en verleden met elkaar te maken moeten hebben, maar het duurt gelukkig wel eventjes voordat je precies weet hoe een en ander in elkaar steekt. De auteur geeft je telkens een klein beetje informatie, waardoor je wil blijven lezen. Dat geeft het verhaal net wat extra’s.

Het heden lees je vanuit het ik-personage van Rosalin, waardoor je haar steeds beter leert kennen. Ze is nieuwsgierig als ze ontdekt dat de vorige bewoonster van hun huis zelfmoord heeft gepleegd en daarmee wordt de nieuwsgierigheid van de lezer ook gewekt. Jij wil ook weten wat er allemaal is gebeurd en vooral wat de verhaallijn uit het verleden ermee te maken heeft. De personages uit het verleden blijven lange tijd onbekend. Je probeert een en ander in te vullen, maar op een gegeven moment kom je erachter dat Ersson je op het verkeerde been probeert te zetten. De passages in het heden in een ander lettertype dragen daaraan bij.

Tijdens de ontknoping komt alles in een soort stroomversnelling terecht en krijg je antwoord op al je vragen. Het laatste hoofdstuk vormt daarbij een mooie afsluiting. Met ‘Na Melanie’ beleef je een aantal spannende en boeiende leesuurtjes.

Auteur: Svea Ersson
Titel: Na Melanie
Genre: (Psychologische) thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091215